Kleurrijke schilderijen vol geometrische patronen en expressieve figuren.

Krantenknipsel Parool, Antoine Adamowicz met Koningin Beatrix voor zijn schilderij.
Krantenknipsel Het Parool

In 2000 ontving Antoine de Buning Brongers Prijs voor Schilderkunst. Voor deze prijs werd hij door zijn docenten van de Rietveld Academie voorgedragen na het afstuderen. Drie jaar later ontving hij uit handen van Hare Majesteit Koningin Beatrix de Koninklijke prijs voor vrije schilderkunst.
Uit het jury rapport: “Het werk van Antoine Adamowicz wordt geprezen vanwege de directheid ervan. De stappen die gemaakt werden tijdens het werkproces blijven zichtbaar en uit de consequenties van die stappen, zoals bijvoorbeeld de keuze om af en toe ‘lekker vies’ schilderen, blijkt inzicht en vertrouwen in het eigen kunnen.”

Nieuwe schilderijen 2023!

Na tien jaar zijn er eindelijk weer nieuwe schilderijen! Om precies te zijn tien. Je kan ze hier bekijken. Of nog beter, maak een afspraak om ze in het echt te zien.

Oil painting 30 centimers wide by 40 centimers high of curved geometric pattern loosely painted in pulsing tertiary colors abstract art expressionism by Dutch artist painter Antoine Adamowicz 2023

Een Adamowicz aan de muur?

Expositie in Galerie ArtSite Haarlem 2006

Wilt u ook een schilderij van Antoine Adamowicz aan de muur? Neem dan eens een kijkje bij de kunstuitlenen van Amsterdam, Amstelveen of Zaandam, die elk meerdere werken van Antoine in de collectie beschikbaar hebben.
Ook staan er nog een paar schilderijen bij Antoine in de opslag.
Nieuwsgierig geworden? Neem vooral contact op voor een overzicht en eventueel een kijkafspraak.

Advertentie SBK met schilderij van Antoine

Komen er nog exposities met nieuw werk?

De laatste keer dat schilderijen van Antoine publiekelijk te zien waren, was in 2012 bij de Gall&Gallerie. Een expositieruimte in de vitrine van slijterij Gall&Gall aan het Sarphatipark in Amsterdam.
Sindsdien is hij meer zondagsschilder dan kunstenaar, maar de kunst is nog niet uit zijn systeem. Kijk bijvoorbeeld hier naar zijn lezing over de relatie tussen kunst en business of de workshop zakelijk tekenen. En wellicht, wanneer er weer voldoende goede schilderijen zijn gemaakt, komt er ook weer een expositie met nieuw werk.

De Gall&Gallerie aan het Sarphatipark in Amsterdam, 2012