Workshop zakelijk tekenen bij heidag of brainstorm?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch eindigen de meeste heidagen of brainstorm sessies met honderden volgeschreven post-it notes. Niet bepaald een beeld dat bijblijft.

figuur omringt met post-its

Maak daarom de visie van de volgende heidag of brainstormsessie ook echt visueel!
Door samen het innovatie- of verander-traject uit te tekenen ontstaat er draagvlak binnen het team. Bovendien wordt het samen getekende beeld een referentie voor volgende stappen. 

Hoe ziet een workshop zakelijk tekenen eruit?

Iedereen kan tekenen!
Na een paar korte oefeningen en handige tips pakken zelfs de meest overtuigde ‘ik-kan-niet-tekenen’ types  de stift op om hun visie uit te schetsen.
Elke workshop start met een korte uitleg over visueel denken, maar daarna is het vooral doen!
Eerst wordt gewerkt aan het visueel vocabulair en leren de deelnemers de basis figuren tekenen om zich in een tekening uit te kunnen drukken. Denk aan pijlen, persona’s en de meest voorkomende situaties en vraagstukken.
Met deze voorbereiding is men klaar om de uitdaging van de organisatie visueel in kaart te brengen. Individueel of of in kleine groepjes wordt getekend aan het doel en de relaties tussen de verschillende elementen die een rol spelen in het bereiken van de organisatiedoelstelling.

Zakelijk tekenen op heidag

Nu is het SHOWTIME. Tekening worden besproken en de verschillende visies uitgewisseld.
Resultaat? Een actieve en betrokken groep die samen tot een zichtbare visie zijn gekomen. Een overzichtelijk beeld dat meer zegt dan duizend gekleurde post-its!

Voor wie is de workshop zakelijk tekenen geschikt?

Elke organisatie die een uitdaging heeft waarbij de input en het draagvlak van de stakeholders een belangrijke succesfactor is.
Denk aan:

  • verander trajecten
  • innovatie uitdagingen
  • strategische planning
  • human resource management
  • customer journey’s

Ook tekenen bij jullie volgende bijeenkomst?

Neem dan vooral contact op om de mogelijkheden van van visueel denken en zakelijk tekenen voor jullie volgende bijeenkomst te bespreken.

Of vul onderstaand formulier in: